Snapdragon 675 néven érkezett a Qualcomm legújabb lapkája

írta: Robi

Ezúttal is szép csendben debütált a Qualcomm 600-as mobilprocesszor szériájának legfrissebb tagja, ami a középkategória felső szegmensében kaphat helyet.


Az augusztus elején bemutatkozó Snapdragon 670 után bő két hónappal később megérkezett a chip “továbbfejlesztett változata” ami már az eddigi Kyro 360 helyett Kyro 460 architektúrára épül. A processzor két darab nagy teljesítményű Cortex-A76 és hat darab Cortex-A55 magból áll. Az A76-os maximális órajele 2.0 GHz utóbbi pedig 1.78 GHz-en pöröghet. Ez a teljesítmény 20%-os gyorsulást jelent az elődhöz képest.

A processzorhoz Adreno 612-es grafikus gyorsítót kaptunk, ami egy minimális visszalépést jelent mivel Adreno 615 is kerülhetett volna bele mint a Snapdragon 670-be. Az újdonság 11 nanométeres gyártástechnológiával készült és rendelkezik a Qualcomm 250L ISP támogatással, ami javítja a kamerás képességeket akár nappali vagy éjszakai fotózásról van szó. A lapkának köszönhetően akár tripla kamerával is rendelkezhet a telefon, támogatott a 3D arcfelismerés és 480 fps videofelvétel 720 pixel felbontás esetén.

A mesterséges intelligencia terén a gyártó szerint 50%-os javulás tapasztalható. A hardver fotó és videofelvételekből is képes tanulni, de az akkumulátoridő optimalizálásában is szép eredményeket ér el. További jó hír, hogy 120Hz-es kijelzőket is támogat. Az első ilyen processzorral rendelkező mobilok valószínűleg 2019 elején fognak érkezni.

forrás: phonearena