Könnyen hozzájuthatnak névjegyeinkhez az iOS 12.1 hibájának köszönhetően

írta: Robi

Az iOS frissítések általában mindig hoztak valami hibát magukkal, az iOS 12 után meglepő módon nem lehetett hallani semmi rosszat, de a napokban elérhetővé vált iOS 12.1 már nem mondhatja ezt el magáról.


Úgy tűnik az Apple-nek ismét gondjai akadtak az új szoftverfrissítéseket illetően, a múlt hónap végén le is kellett állítani a WatchOS 5.1 terjeszkedését, mert az nem várt hibákat okozott a Watch Series 4 számára, most pedig a két napja érkezett iOS 12.1 okozhat problémákat egyes felhasználóknak. Egy Youtuber által feltöltött videó szerint Sirit kihasználva ugyanis könnyedén hozzájuthatnak illetéktelenek a névjegyeinkhez. Elég csak egy hívást indítani A Siri segítségével, majd azt átváltani FaceTime-ra és repülőgép módba tenni és hozzáadni még egy kontaktot a videóbeszélgetéshez és már rendelkezésre is áll az összes elmentett névjegy és az azokhoz tartozó egyéb adatok úgy, hogy a képernyőzárat csak fel sem kell oldani.

Aki már lefrissített iOS 12.1 és nem szeretne így járni annak ajánlott a beállítások menüponton belül kikapcsolni a Siri hozzáférését zárolt képernyő mellett. Igazából, hogy úgy nézzük annyira nem vészes problémáról van szó, de azért nem árt odafigyelni, hogy kinek a kezébe kerül a telefonunk. Valószínűleg az Apple majd ezt is egy gyors szoftverfrissítéssel megoldja.

forrás: phonearena