Szinte csak kijelző a Z5 Pro előlapja

írta: Robi

A tegnap bemutatott Honor Magic 2 után ma egy újabb mobiltelefon érkezett ami az Oppo Find X csúszkás megoldását kapta, a Lenovo ki is használta ezt elég rendesen.


A ma bemutatott Lenovo Z5 Pro 6,39 hüvelykes AMOLED panelja a telefon előlapjának 95,06%-át teszi ki, ami már szinte alig látható kereteket ad az újdonságnak. A korábbi pletykákkal ellentétben végül Snapdragon 710 processzor került a készülékbe, de rendszermemóriából csak 6 GB-ot kaptunk. A tárhelyet illetően 64 és 128 GB-os modellek közül választhatunk, de mindkét esetben csak 6 GB rendszermemória áll majd rendelkezésünkre.

Ha felcsúsztatjuk a mobil hátlapját ott 16+8 megapixeles kamerákat találunk a szelfik készítéséhez és egy infravörös érzékelőt, ami az arc alapú azonosításért felelős. A hátlapon is kettő modul kapott helyet, ezek 16+24 megapixelesek, előbbi egy f/1.8-as Sony IMX576 modul, utóbbi pedig egy Sony IMX519-es.

Ami a biometrikus azonosítást illeti, az arcfelismerés mellett a kijelzőbe van integrálva egy ujjlenyomat olvasó ami a megjelenítő alján helyezkedik el. A Z5 Pro-ban egy 3350 mAh-s akkumulátor kapott helyet, dobozából pedig Android 8 Oreo rendszerrel csomagolhatjuk ki ZUI 10 kezelőfelülettel. Egyenlőre még csak előrendelni lehet a készüléket, a 64 GB-os alapmodell ára 287 dollár, a 128 GB-os változatért pedig 330 dollárt kell fizetnünk, de csak Ceramic Black színben elérhető.

forrás: lenovo