Megérkezett az első dupla notch-os csúcsmobil!

írta: Robi

Sokaknak most biztosan a Google Pixel 3 XL mobiloknál tapasztalt hiba juthat eszébe, de a másik notch-nak van szerepe a Sharp új készülékénél.


Szenzorsziget őrület ide vagy oda a Sharpnak (valami oknál fogva) sikerült kettőt is elhelyeznie a mai napon bemutatott Aquos R2 Compact nevű újdonságán, ami a fura kinézete ellenére mégis csúcsmobil lett. Az új Aquos 131 x 64 x 9,3 milliméteres méretekkel rendelkezik, súlya pedig 135 gramm. A telefon 5,2 hüvelykes Full HD+ felbontású 120 Hz-es képfrissítéssel dolgozó HDR10 képes Sharp IGZO megjelenítővel rendelkezik. Na és itt jön képbe a kettő notch. A megjelenítő alján elhelyeztek egy ujjlenyomat olvasót, a másik szenzorsziget pedig felül az előlapi kamerának ad helyet. Sajnos valami oknál fogva a szelfikameráról még a cég saját honlapján sem találtunk információkat.

A hátlapon azonban csak egy 22,6 megapixeles modul kapott helyet, annak ellenére, hogy az eszközben Snapdragon 845 lapka dolgozik 4 GB RAM és 64 GB ROM társaságában. Jó hír, van jack csatlakozó, és IP68 minősítés is, de az arc alapú azonosítás csak 2D, illetve az akkumulátor sem valami nagy, mivel 2500 mAh-s. Az árcédula egyenlőre még kérdéses, de úgy tűnik csak Japánban lesz kapható az Aquos R2 Compact, annak ellenére, hogy az elmúlt időszakban az oszakai székhelyű cég már kezdte Európában is elérhetővé tenni korábbi modelljeit.

forrás: sharp