Mobilos válságról és a Galaxy 10-ről beszélt a Samsung mobilos üzletágának vezetője

írta: Robi

A Samsung rekord magas bevételeket produkált ebben az évben, ami leginkább a más gyártók részére eladott kijelzőknek és egyéb perifériáknak volt köszönhető, de úgy tűnik a mobilos részlegnél egyáltalán nincsenek megelégedve az eladásokkal.


A probléma leginkább a középkategóriás szegmensben található, vagyis a Galaxy A és J szériát illetni, mivel csak nagyon nehezen tudják felvenni a versenyt a rivális gyártók áraival. A Xiaomi és a Huawei pár év alatt hatalmasat lépett előre, köszönhetően annak is, hogy sokkal jobb árcédulával adják készülékeiket. Persze ha már itt tartunk érdemes megjegyezni azt is, hogy a Galaxy S9 és S9+ sem fogyott annyira mint az elmúlt évek S szériái, de azt azért valljuk be az S8 duo-hoz képes nem is hoztak sok változást. A The Korea Herald-hoz eljutott egy e-mail, melyet személyesen maga DJ Koh írt a Samsung Mobile fejeseinek melyben úgy fogalmazott, hogy:

“Sajnálja a Samsung okostelefon üzletének jelenlegi küzdelmes státuszát és mindent megtesz a válság leküzdése érdekében a közelgő Galaxy 10-el és az összecsukható telefonokkal”

Érdekes módon nem Galaxy S10-ként említi DongJin Koh a jövőre érkező S sorozat folytatását és összecsukható telefonok-ról írt, ami akár több modellt is jelenthet a jövő évre nézve.

Mivel közeledünk az év végéhez ami a Samsungnál az átszervezéseket is jelenti érthető Koh aggodalma, mert még a cseréjére is sor kerülhet. Mindenesetre azt is leírta, hogy meghallgatja a fogyasztók véleményeit amiket megpróbálnak megvalósítani, hogy még jobban megfeleljenek a szükségleteknek. Kíváncsian várjuk mi sül ki ebből, de véleményem szerint egy kis ár csökkentésnek mindenki örülne 😀

forrás: koreaherald