Kiszivárogtak a Galaxy M10 hardverspecifikációi!

írta: Robi

Miután a Samsung csúcskategóriájában megismerkedhettünk a felhozatallal, az olcsóbb modellek kapják meg a főszerepet, a Galaxy A széria mostanában már többször is hallatott magáról, de az új M sorozatról még elég keveset tudtunk.


Az eddigiek alapján a Galaxy M termékcsalád három készülékkel fog startolni melyek az M10, M20 és M30 nevet kapják. Az M30-ról és az M20-ról egyenlőre érdemleges hardveres információ nem szivárgott ki, de a Geekbench-nek köszönhetően pár lényeges adatot most megtudtunk az M10-ről. A mai napon ugyanis lefuttattak egy tesztet az egyik példányon.

Az adatlap szerint Exynos 7870 processzor és 3 GB rendszermemória lesz a Galaxy M10-ben, a chipset ugyan nem a legerősebb de tökéletesen megfelel egy belépő szintű telefonnak (főleg 3 GB RAM-al). Úgy néz ki, hogy Android 8.1 Oreo rendszerrel érkezik majd az M10, ezt már a Samsungtól korábban is megszokhattuk, hogy az olcsóbb kategória nem kiváltságos a friss rendszer terén.

Az M széria színeiről és memóriakiosztásáról is lehetett hallani ezt-azt, ami alapján az M10-be 16/32 GB-os tároló kerülhet. Az M20 pedig 32 vagy 64 GB-os tárhellyel lesz beszerezhető, végül az M30, ami 64 vagy 128 GB háttértárral fog rendelkezni választásunktól függően.

forrás: gsmarena