144 Hz-es kijelzővel állna elő a Xiaomi és a Nubia

144hz-cover

Pár hónappal ezelőtt kezdtek el jönni az első 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával rendelkező telefonok és rövid időn belül érkeznek a 120 Hz-es panelok is, de úgy tűnik hogy hamarosan még ennél is magasabb képfrissítési frekvenciával érkezhetnek egyes telefonok.


A napokban mutatta be a OnePlus a 120 Hz-es QHD OLED megjelenítőjét, ami részükről elsőként a OnePlus 8 szériában debütálhat. A Samsung viszont már a jövő hónapban bemutatja első telefonjait amit szintén ezt a képfrissítési frekvenciát használják. Bár, a pletykák szerint a Galaxy S20 mobilok megjelenítői csak egy bizonyos felbontásban lesznek képesek ilyen képfrissítési frekvenciájú képet megjeleníteni. Úgy tűnik, hogy hamarosan a Xiaomi és a Nubia még ennél is nagyobb képfrissítési frekvenciával állna elő. A napokban a Nubia vezérigazgatója Weibo-n megosztotta egy tesztfázisban lévő mobiltelefon képernyőképét, ahol a 60, 90 és 120 Hz mellett opció a 144 Hz-es képfrissítés is. Sőt, ez mellé még 5G adatkapcsolatot is kapunk. Az eddigi értesülések szerint a Red Magic széria egyik idei modellje lehet ez a telefon, de nem csak a Nubia, a Xiaomi is hasonlóra készül.

nubia

A Xiaomi még a CES-en modellezte ugyan ezt a frekvenciát amihez egy Redmi K30 5G-t használtak. Annak ellenére, hogy a Redmi K30 termékcsaládot már bejelentették 120 Hz-es IPS panellal, nagyon úgy néz ki, hogy jöhet belőle a 144 Hz-es változat is a közeljövőben.

Kérdés már csak az, hogy mennyi alkalmazást optimalizálnak majd ilyen magas képfrissítési frekvenciára. Illetve lesz-e egyáltalán olyan játék ami 120 vagy 144 Hz-en fut, mivel itt tűnne csak igazán szembe az ilyen magas frekvencia. Meglátjuk mi lesz a vége.

FORRÁSweibo
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalam, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.