16 GB RAM-nál is több memóriával jön az Asus ROG Phone 5

rog-phone-5-cover

Annak idején az Asus ROG Phone 3 volt az első telefon, ami 16 GB RAM-mal rendelkezett és most úgy tűnik, hogy most is egy ROG mobil lesz, ami ezt a “határt” átlépi.

Az elmúlt hetekben egyre több információ látott napvilágot az Asus ROG Phone 5-tel kapcsolatban. Elsőként január elején egy plakáton kaptunk megerősítést a gyártótól, azzal kapcsolatban, hogy érkezni fog a sorozat következő tagja, de akkor még az eszköz nevét sem tudtuk biztosan. Pár nappal később egy forrásnak köszönhetően kiderült, hogy mekkora akkumulátor lesz a mobilban, majd ezt követően minden héten érkezett róla egy újabb információ. Megjelentek az első képek a készülékről és a TENAA is hitelesítette, így derült ki az is, hogy több változat is lesz belőle. Ezt később az Asus is megerősítette. Elmondták, hogy 3 éves partnerkapcsolatukat a Tencent-tel idén ünneplik ezért különleges kiadásban is piacra dobják majd a ROG Phone 5-öt, ezzel együtt a megnevezést is megerősítették.

rog-phone-5-1

Egy nappal később bejelentették, hogy mikor lesz a mobil bemutatója, ami egy hét múlva, azaz március 10-én szerdán lesz esedékes. A múlt hónap végén kiszivárgott, hogy a DxOMark csapatánál már járt a ROG Phone 5, ahol a készülék az audio teszten kiváló értékelést szerzett magának. Most a Geekbench-nél járt a telefon, ahol kiderült, hogy 18 GB RAM-mal szerelt változat is lesz belőle. Ezen kívül megtudtuk még azt is, hogy az egymagos teszten 1113 pontot ért el a masina. A többmagos tesztet pedig 3468 ponttal zárta.

Az eddig napvilágot látott információk alapján az Asus ROG Phone 5, Snapdragon 888 processzorral fog debütálni és elég változatos memóriakiosztással kerül majd forgalomba.

Ez is érdekelhet:

Megerősítve az Asus ROG Phone 5 

Fotón pózol a hamarosan érkező Asus ROG Phone

Kiszivárgott a ROG Phone 5 hardverspecifikációinak egy része