Bemutatkozott a világ első Tango és egyben Daydream Ready okostelefonja

Még mindig tartogat számunkra meglepetéseket a CES. Tegnap ugyanis az Asus bemutatta a világ első Tango és egyben Daydream Ready okostelefonját. Az újdonság Asus Zenfone AR névre hallgat és azért számít innovációnak a piacon mert a hátlapon lévő három kamerának köszönhetően melyek a mozgást, mélységet és a helységet térképezik fel még VR támogatást is kapott.

A Google Tango rendszere már nem teljesen számít újdonságnak, ugyanis a Lenovo Phab 2 Pro-nál már láthattuk mire képes a rendszer. Most viszont a VR támogatásnak köszönhetően még többet ki lehet hozni a technológiából. Egyenlőre 35 Tango alkalmazás érhető el, de ezek száma folyamatosan növekszik, idén még több applikációra számíthatunk majd a két technológia ötvözésének köszönhetően.

A készülék egyébként 5,7 hüvelykes HD felbontású kijelzővel fog érkezni, ami hátrány is lehet, mert ugye nagyobb felbontással szebb képet kapnánk az VR során. Mindezek mellett pedig Snapdragon 821 lapkával és 8 GB rendszermemóriával fog érkezni. Persze lesz 6 GB-al rendelkező változat is, a tárolás pedig 32, 64, 128 vagy 256 gigabájton történhet, ami természetesen bővíthető is lesz.

A Tango kamerái mellett a hátlapon elhelyezkedik még egy nagy felbontású 23 megapixeles IMX érzékelővel rendelkező Sony modul mely 2,0 rekeszérzékenységgel bír. Az előlapra pedig egy szintén 2,0 rekeszérzékenységgel bíró 8 megapixeles kamerát kapunk.

Egyenlőre úgy néz ki, hogy a telefon 3300 mAh kapacitású akkumulátort kap majd, ami ilyen használatra tervezve szintén lehetne nagyobb is, a csatlakozás és a töltés C típusú USB porton keresztül történik és Android Nougat rendszerrel kerül majd a boltok polcaira a készülék.

 

 

 

MEGOSZTÁS