Jön az iPhone SE (2017)?

Tavaly márciusban mutatkozott be az iPhone 5S dizájnjával és az iPhone 6S belső hardverspecifikációival újragondolt iPhone SE. Az értékesítés megkezdését követően azonnal sokak kedvencévé vált a készülék, a kisebb megjelenítővel rendelkező mobilokat kedvelő felhasználók körében, illetve az 5S-t ugyanilyen méretekre lecserélni vágyók között.

Annak ellenére, hogy a bemutató óta több mint egy év eltelt, ebben az évben nem érkezett belőle újabb változat. Persze ezt talán még meg is érthetjük, mivel idén van az első iPhone bemutatójának 10 éves évfordulója és ennek alkalmából úgy hírlik, hogy talán 3 készüléket is kapunk az Apple-től. Egy kínai kiszivárogtató forrástól származó információk alapján úgy tűnik, hogy készülőfélben van az SE modell 2017-es változata is. A lentebb látható fotón ugyanis az állítólagos iPhone SE (2017) hátlapját tekinthetjük meg és ha a képen látottakon valóban az új SE van akkor egyértelműen megállapíthatjuk, hogy üvegborítást fog kapni az újdonság hátlapja. Méghozzá az Apple Watch Sport modelleknél ismert Ion-X üvegborítást, legalábbis erről árulkodnak a háttérben lévő lapra leírtak.

se 2017

A képek alapján láthatjuk továbbá, hogy a kamera és a vaku elhelyezkedése ezúttal már függőlegesen lesz elhelyezve, vagyis a korábbi SE mobil vízszintes elhelyezéséhez képest ez már biztosan változni fog. Persze a mondhatni jó minőségű fotók ellenére még mindig benne van a rizikó, hogy csak átverés az egész, de  remélhetőleg a június 5-én kezdődő WWDC alkalmával többet megtudhatunk a készülékről, melynek egyenlőre hardveres felépítése is teljesen ismeretlen.

 

MEGOSZTÁS