Ismét felbukkant a Nokia 9!

A sokak által várt Nokia 9 bemutatására végül nem került sor augusztusban, de láthatóan a HMD még nem tett le a projektről.


Ugyan már több alkalommal találkozhattunk egyes tesztek alkalmával a Nokia 9-el, de végül csak nem érkezett meg a készülék, sőt még csak szót sem igazán ejtettek róla. Korábban lehetett hallani, hogy majd a későbbiek során elérhetővé válik, de ennek pontos dátuma még nem igazán ismert. Most is csak a GFXBench oldalán tűnt fel a mobil a korábbi hardverspecifikációival. Láthatóan Snapdragon 835 rendszerchippel fog érkezni és most úgy tűnik, hogy 6 vagy 8 GB RAM lesz a motorháztető alatt, tárolókapacitástól függően.

Korábban már láthattunk 4/64 GB Nokia 9-et is, így még ez sincs kilőve, ki tudja miben mesterkedik a HMD Global, de láthatóan már Android 8.0 rendszerrel rendelkezett az a modell melyen a tesztet lefuttatták. A kamera konfigurációi ugyan azok mint a Nokia 8-nál, de a 9 esetében a pletykák szerint már kapunk írisz szkennert és rendelkezni fog az IP68 tanúsítvánnyal is és a teljes kijelzős előlapról sem szabad megfeledkezni.