Bemutatkozott a Razer gamer mobilja

Már a Nextbit megvásárlásakor sejthető volt, hogy hamarosan a Razer is belép az okostelefonok piacára. Nem egész egy évet kellett várnunk és szerintem hozta a cég a tőle elvárható minőséget.


A külső tekintetében visszaköszön a Nextbit Robin, az sarkok szögletesek és minimális hasonlóság is megfigyelhető. A szín már nem olyan hivalkodó, egy fekete árnyalatot kapunk. Az 5,7 hüvelykes QHD IGZO LCD panel 120 Hz-es frissítési sebességgel rendelkezik, ami nagyjából kétszerese a jelenleg forgalomban csúcskategóriás mobil eszközök többségének. A hátlapon a Razer logója, továbbá egy 12 megapixeles kamera f/1,75 rekeszértékkel és egy 13 megapixeles egység f/2,6 rekeszértékkel, ami egyébként 2x-es zoomra képes. Mellettük egy dupla tónusú LED vaku teljesít szolgálatot.

Androidos telefon révén Snapdragon 835 lapkakészlet található az újdonságban, 8GB belső memória társaságában. A tárhely mérete 64GB, ami persze igény szerint microSD kártyával tovább bővíthető. Az audió terén sem lehet okunk panaszra, a sztereó Dolby ATMOS rendszer még THX mozis minősítést is kapott. A gyártó szerint a leghangosabb mobil a piacon, mindkét hangszórónak külön erősítője van. Külön kiemelendő a 4000 milliamperórás akkumulátor, ami 12,5 órányi filmezést és 63,5 órányi zenehallgatást ígér. Játék szempontjából 7 órán át nyüstölhetjük a Heartstone-ot, ami elég jónak mondható. Ha pedig elfogyna a szufla a Qualcomm QuickCharge 4.0+ támogatás jóvoltából egy óra alatt nulláról-nyolcvanöt százalékra tölthetjük a készüléket.

Kapunk ujjlenyomat olvasót is, ami az oldalt található bekapcsoló gombba van rejtve, az előlapra a hangszórópár miatt már nem fért rá, de ez talán nem is olyan nagy baj. A rendszer egyenlőre csak Android 7.1.1 Nougat, jövő év elejére ígérte a gyártó az Oreo frissítést. Az eszköz méretei 158,5 x 77,7 x 8 mm, súlya pedig 197 gramm. November 17-től lesz elérhető a Razer webshopjában és bár konkrét országokat nem mondtak az Egyesült Királyságon kívül, de Európában is beszerezhető lesz.