A következő hónapban jöhet a Nokia 9

A Nokia 9-ről már rengeteg pletykát hallottunk, viszont a megjelenés még várat magára. Első körben volt egy kis kavar a Nokia 8 és a Nokia 9 között, viszont ez a nyáron bemutatott készüléket követően tisztázódott.


A Nokia fanok többsége szerintem nem ilyen csúcsmobilra számított mint amilyen a Nokia 8 lett. Ezért feltehetően sokan örültek amikor ősszel ismét felröppentek a pletykák egy kávamentes telefonról, ami a HMD műhelyéből kerül ki. Több esetben láthattunk már koncepció képeket és kiegészítőket is, amik a Nokia 9-re lesznek beszerezhetőek. Most nagyon úgy néz ki, hogy január 19-én megismerkedhetünk az újdonsággal és a Nokia 8 következő évre tervezett variánsával.

Állítólag a 6 GB belső memória mellé 64 vagy 128 GB belső tárhelyet választhatunk. A kijelző 5,5 hüvelykes QHD felbontású, 18:9-es képaránnyal. Az új Qualcomm lapka hiányában egyenlőre Snapdragon 835-el kell beérnünk, ami még bőven megállja a helyét a piacon. Lesz továbbá IP67 minősítés, de a jack kimenetnek búcsút kell intenünk. Persze az is lehet, hogy csak egy pletykáról van szó, ezért nem árt fenntartásokkal kezelni minden információt, amíg hivatalosat nem kapunk magától a gyártótól.