Korai Note 9 vázlatok kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóról árulkodnak

írta: remake

Már a Galaxy S8 mobilokat is kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval vártuk, de kimaradt a technológia a két eszköz repertoárjából. Ezt követően reménykedtünk, hogy a Note 8-ban találkozhatunk vele, de megint csak csalódnunk kellett.


Jelenleg a Vivo X20 Plus az egyetlen okostelefon, ami kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval rendelkezik. A szenzort elsőként a Synaptics mutatta be, akkor elárulták, hogy több neves piaci versenyzővel is szerződést kötöttek. Ma egy új szabadalom vázlata – amire a Samsung állítólag engedélyt kapott – kiszivárgott a Weibora. Bemutatva, hogyan képzelik a dél-koreai cégnél a technológia kialakítását a mobiljaikon.Mint az a vázlaton is látható, az utóbbi években használt elliptikus forma köszönhet vissza ránk, de már nem egy gomb formájában, hanem a kijelzőn találkozhatunk vele. Így a korábban megszokott helyen találjuk majd a biometrikus szkennert.A Galaxy Note 9 várhatóan 6,4 hüvelykes és 4096 x 2160 pixel felbontású kijelzőt fog kapni. A motorháztető alatt 8 GB belső memóriát és Exynos 9810 vagy régiótól függően Snapdragon 845 lapkát találunk. Egyes források szerint kettős kamera lesz az előlapon és hátul is. A megjelenés még elég távol van, nagyjából nyáron számíthatunk a Note 9 debütálására, így ajánlott pletyka szinten kezelni a fent leírtakat.

Frissítve: Újabb infók szerint a kép kamu és nem lesz kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó. A forrás nem hivatalos, tehát még lehet reménykedni.