A Samsung leállította a Galaxy S8 és Galaxy S8 Plus Oreo frissítését

írta: remake

A hosszadalmas béta teszt után, múlt héten a nagyobbik dél-koreai gyártó elérhetővé tette a felhasználók számára az Android 8.0 rendszert és az új Experience kezelőfelületet.


Azóta túlzottan sok piacot nem sikerült elérni a csúcsmobilokra szánt Oreónak. Törökország, Norvégia, Egyesült Arab Emírségek, India, Belgium, Németország, Franciaország és Lengyelország ahol felugrott a frissítést jelző értesítést. Ezt követően ma váratlanul leállt a folyamat.

Feltehetően most egy új firmwave verzión dolgoznak, az előzővel akadt egy kis gond. (Talán nem véletlen volt G955XXU1CRAP megnevezés…) Arról persze nincs infó mikor folytatódhat a Galaxy S8 és Galaxy S8 Plus frissítése. A Samsungnál már lassan bevett szokásnak mondható, hogy az utolsók között teszik elérhetővé a Google rendszerének újabb verzióit, így már biztosan sereghajtók lesznek.A hivatalos indoklás szerint, bár korlátozott számban, de egyes Galaxy S8 és S8 Plus készülékeknél váratlan újraindulásokat okoz az Oreo, ezért a probléma megoldásáig a frissítések felfüggesztésre kerültek.