Galaxy Note 9: Két változat is tanúsítványt szerzett

írta: odinsann

Ha az eddig pletykák igazak, akkor a Galaxy Note széria következő generációja előbb debütálhat mint a tavalyi modell, ezúttal a Kínai Ipari és Információs Minisztériumnál szerzett tanúsítványt a mobil.


Ugyan hivatalos megerősítést nem kaptunk a gyártótól azzal kapcsolatban, hogy valóban előbb érkezik a Note 9 mint a múlt év augusztus végén bemutatkozó Note 8. Az előrehozott megjelenés az eddigi információk alapján a Galaxy S9 duó szerényes eladási mutatóinak köszönhető. A két februárban bemutatott csúcsmobil nem igazán hozott nagy változást a Galaxy S8/S8 Plus-hoz képest.

A Galaxy Note 9 magabiztosan zsebeli be a piacra kerüléshez szükséget tanúsítványokat, sőt már a Geekbench oldalán is felbukkant. A Kínai Ipari és Információs Minisztériumnál az elmúlt napokban két változat is járt, ezek pedig az SM-N9600 és SM-N9608 modellszámmal rendelkeztek. Igazából ugyan az a mobil, csak az egyik a kártyafüggetlen másik pedig a függő.

A hardverspecifikációk nem igazán tartogatnak meglepetést, már tudjuk, hogy 6 GB rendszermemóriával és régiótól függően Exynos 9810 vagy Snapdragon 845 processzorral érkezik az eszköz. A rendszer pedig a dobozból kicsomagolva Android 8.1 lesz, mely remélhetőleg rövid időn belül Android P-re frissül majd, de az ilyen update-ket a Samsung nem igazán szokta elkapkodni.