Csúcsminőségű szolgáltatásokat kínál a Snapdragon 710 lapka

írta: odinsann

A Qualcomm Snapdraon 710 CPU-ja a legárulkodóbb jel arról, hogy milyen gyorsan fejlődik a processzor piac.


Szerdán késő este debütált a Qualcomm legújabb rendszerchipje, a Snapdragon 710. A Qualcomm Snapdragon 700-as termékcsalád első darabja többmagos AI motorral és neurális hálózati feldolgozással rendelkezik. Az újdonság lehetővé tesz az olcsóbb készülékek számára az olyan funkciókat, melyekkel eddig csak csúcsmodelleknél találkoztunk.

Jelenleg a legtöbb telefonban megtalálható Snapdragon 845-höz hasonlóan a 710 is 10 nanométeres, aminek köszönhetően a kevesebb energiahasználat ellenére még nagyobb teljesítményt képes leadni. Az okta-core CPU két nagy teljesítményű Kyro 360 magot tartalmaz, melyek maximális órajele 2,2 GHz. A fennmaradó hat mag szintén Kyro 360, de ezek már csak 1,7 GHz-n pörögnek.

A processzorhoz tartozó ARM Cortex technológián alapuló Kyro 360 architektúrájú Adreno 616 grafikus gyorsítót úgy optimalizáltak, hogy az 20%-al magasabb teljesítményt biztosítson, az alkalmazásokat 15%-al gyorsabban nyitja meg és 40%-al kevesebb energiát fogyasszon mint a Snapdragon 660. A Quick Charge 4+ technológiával pedig 15 perc alatt 50%-os töltöttségi szintet is el tudnak majd érni az ilyen chippel rendelkező mobileszközök.

A benne rejlő Snapdragon X15 LTE modem támogatja a Cat 15 LTE sebességet, ami 4G LTE kapcsolat esetén 800 Mb/s sebességre képes. A Qualcomm Spectra 250 ISP segítségével pedig professzionális képeket és videókat is rögzíthetünk és alacsony fényviszonyok mellett is kiváló képminőséget kapunk fényképek esetén.

Támogatja a zajcsökkentést és a gyors autófókuszt, képstabilizátort, zökkenőmentes zoom-ot és valós idejű bokeh effekteket is. A Snapdragon 710 processzorral rendelkező telefonok a második negyedévben kerülhetnek piacra, így gyakorlatilag már a következő hónapban jöhet az első ilyen mobil.

forrás: phonearena