Kávamentesen és szenzorsziget nélkül érkeztek a Vivo legújabb mobiljai

Az elmúlt időszakban a legtöbb gyártó azért teper, hogy még kisebb legyen a mobilok kijelzője körül lévő keret, amit most úgy néz ki a Vivo-nak sikerült a legjobban megoldania.


Vivo NEX és Vivo Nex S (Ultimate) néven érkeztek a cég legújabb mobiljai, melyek egyaránt 91,24%-os képernyő-test aránnyal rendelkeznek. A Vivo-nak sikerült a kávákat kávákat annyira minimálisra csökkenteni, hogy még szenzorszigettel sem rendelkezik az eszköz, ebből adódóan pedig több érdekes funkciót is kapott.

Az Ultra FullView Display névre keresztelt megjelenítő mindkét készülék esetében egy 19.3:9-es képarányú 6,59 hüvelykes Super AMOLED panelt takar, melynek felbontása Full HD+ vagyis 2316×1080 pixel. Ha már ezen az oldalon tartunk, akkor a beszédhangszórót és az előlapi kamerát mindenképpen érdemes kiemelni. Előbbit a Screen SoundCasting Technology nevű vívmánnyal helyettesítették, ami azt jelenti, hogy a képernyő rezegtetésével generálja a hangot.

Az előlapi kamera 8 megapixeles f/2.0 rekeszértékkel, ami használat során a mobil felső keretéből emelkedik ki, leginkább a periszkóphoz hasonló módon. A hátlapon egy 12 megapixeles Sony IMX363 szenzort találunk f/1.8 rekeszértékkel és egy másodlagos (f/2.4-es) 5 megapixeles modult.

A Vivo Ultimate változata Snapdragon 845 lapkával rendelkezik, amihez 8 GB RAM jár, és 128 vagy 256 GB-os tárhellyel lehet beszerezni. Ezzel szemben a Vivo NEX, ami szintén ezt a dizájnnal érkezett, Snapdragon 710 processzort kapott. A belső memória 6 GB, tárhelyből pedig 128 és 256 GB-os változatok kerülnek forgalomba belőle. Eltérés még a két eszköz között a biometrikus azonosító is, ami az Ultimate variánsban a kijelzőbe van építve, a NEX-en pedig a hátlapon található.

Mindkét esetben 4000 mAh-s akkumulátort kapunk, ami kifejezetten gyorsan tölthető a dobozában lévő gyári 22.5W-os kiegészítővel USB-C csatlakozón keresztül. A rendszer Android 8.1 Funtouch OS 4.0 kezelőfelülettel. Az újdonságokat már holnaptól értékesítik, a 8/128 GB-os Ultimate 4498 jüanba kerül, ami átszámítva 190.500 Ft, a NEX ára pedig 165 ezer forinttól kezdődik.

forrás: gsmarena