Kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval és Snapdragon 845-el jön a Nokia csúcsmobilja

írta: remake

Winfuture.de forrásai szerint a HMD Global gőzerővel dolgozik a Nokia zászlóshajón, amit valamikor ősszel terveznek piacra dobni.


A Nokia 8 Sirocco-hoz hasonló külsőt, kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót kapunk, a motorháztető alatt pedig Snapdragon 845 teljesít majd szolgálatot. A készüléket a Foxconn gyártja és az LG Display biztosítja az OLED paneleket az újdonságba.

Állítólag egy olyan problémába ütköztek a fejlesztés során, hogy az in-display ujjlenyomat olvasó nem a megfelelő sebességgel reagált az érintésre, ezt már sikerült áthidalni, mondjuk a megoldás a felhasználók szempontjából nem a legjobb, mivel vékonyabb üveget kapott az eszköz.Nyilván nem kevés pénzt fog majd keresni a HDM Global a szerviz alkatrészekkel. A kamerákról nem tudni sokat, de az kiderült, hogy itt is több problémába ütköztek a fejlesztés során, így elképzelhető, hogy Nokia mobilokban eddig még nem látott modulokat kapunk.Már február óta tervező asztalon van a telefon és ha minden jól megy hamarosan be is fejezik. A készüléket európai piacra szánja a gyártó, nagy eséllyel először az IFA kiállításon találkozhatunk vele Berlinben.

forrás: winfuture