Heteken belül jöhet a legújabb Android rendszer!

írta: odinsann

Az elmúlt hónapokban már több alkalommal hallottunk az Android 9-ről, mint tudjuk gőzerőfel folyik a platform bétatesztje és most úgy tűnik, hogy hamarosan  kigördül a végleges változat.


A megbízható forrásokból dolgozó Evan Blass egy újabb bejegyzést tett közzé Twitter oldalán, ami ezúttal az Android P érkezésével kapcsolatos. A több hónap óta tesztüzemben lévő rendszerről már korábban is tudtuk, hogy a harmadik negyedévben érkezik és ha Evan Blass információi valósak akkor még a nyár vége előtt debütálhat.Az Android 9 fantázianeve egyenlőre még nem ismert, de szokás szerint biztosan egy édesség nevét kapja majd, csak úgy mint az Oreo vagy az azt megelőző Nougat és előbbiek.

A bejegyzés szerint augusztus 20-tól lesz elérhető az átlagfelhasználók részére a 9-es verziószámmal kezdődő frissítés, ami elsőként a Google telefonjaira fog megérkezni. Tehát ezúttal is elsőként a Nexus és Pixel tulajok lesznek előnyben és az első Android 9-el érkező készülék(ek) is a Google eszköze(i) lesznek, név szerint a Pixel 3 és Pixel 3 XL.

forrás: gsmarena