A vártnál jóval előbb jöhet az Android Pie a Galaxy S9 és Galaxy S9 Plus mobilokra

írta: remake

Ma a GFXBench adatbázisában rátaláltak a Galaxy S9 Plus-ra, ami talán nem is olyan érdekes, mivel február végén megismerkedhettünk már a készülékkel. Annál inkább, hogy a tesztelt eszköz az új Android főverziót futtatta.


A Google augusztus 7-án mutatta be az Android Pie rendszert és egyes Nokia 7 Plus, Xiaomi Mi Mix 2s, valamint Essential Phone mobilokra már elérhetővé is vált. A közeljövőben (állítólag szeptember 9-én) jönnek a Pixel 3 és Pixel 3 XL készülékek, amik már Android 9-el debütálnak.

A képen a Galaxy S9 Plus

Az idő múlásával szépen lassan egyre több gyártó telefonján ugrik majd fel a frissítést jelző értesítés, első körben természetesen a csúcsmobilok esetében. A ma felszínre került GFXBench teszt alapján már a Samsungnál is tesztelik az Android új verzióját, ami bizakodásra ad okot és talán az is elképzelhető, hogy az eddigi tendenciával ellentétben, nem kell a következő év elejéig várnunk.A Samsung Galaxy S9 és S9 Plus egyébként a dél-koreai gyártó első két olyan készüléke ami támogatja a Project Treble-t, aminek köszönhetően, ez eddig megszokottnál jóval gyorsabban érkeznek az Android frissítések. Dátumot még nem kaptunk, remélhetőleg rövid időn belül a Samsung közzétesz egy részletesebb frissítési ütemtervet.

forrás: gizmochina