Ismét bővült az Android 9-et futtató mobilok listája!

írta: odinsann

Juho Sarvikas a HMD Global termékmenedzsere már néhány nappal ezelőtt bejelentette, hogy az utolsó simításokat végzik az Android 9-en és ma meg is érkezett a végleges változat a cég egyik készülékére.


A Nokia 7 Plus már a Google féle Android 9 bétatesztjében is részt vett, így várható volt, hogy hamarosan megérkezik rá a végleges változat. A HMD már korábban megígérte, hogy szeptemberben megkapják a Nokia 7 Plus tulajdonosok az új főverziót és a hónap utolsó napjaiban teljesítették is ígéretüket.

Annak ellenére, hogy meg kellett hosszabbítani a Nokia 7 Plus Android 9 Pie gyártói béta tesztjét még így is elismerés jár a HMD Globalnak. Mivel a Google mobiljai, az Essential Phone és a OnePlus után ők voltak a következők akik elérhetővé tették az új Android rendszer végleges változatát pedig rajtuk kívül más gyártók, név szerint a Xiaomi és a Sony is részt vett az elsődleges tesztekben.

Juho Sarvikas Twitter oldalán jelentette be, hogy ezentúl a Nokia 7 Plus-ra is letölthető az új rendszer, amivel új funkciókat is kap a februárban bemutatott Nokia 7 Plus, ilyen például az új ne zavarjanak mód, Dashboard vagy az Adaptive Battery és Brightness mód.

forrás: twitter