Kijelzőből és ujjlenyomat olvasóból is kettőt kapott a Nubia X

írta: Robi

A ZTE Nubia X-ről pár héttel ezelőtt hallottunk először, akkoriban sokan kételkedtek azzal kapcsolatban, hogy valóban kettő megjelenítőt kap majd az eszköz, de ezt később egy videó is megerősítette, most pedig a gyártó bejelentette a szokványosnak nem mondható készüléket.


A ZTE Nubia X előlapján lévő főkijelző egy 6,26 hüvelykes LCD panel, ami 93,6%-os képernyő/test arányt ad a mobilnak, felbontása pedig 1080 x 2280 pixel. Ami nem mondható megszokott dolognak az a hátlapon elhelyezett még egy megjelenítő, utóbbi 5,1 hüvelykes és az előlapon elhelyezett LCD-hez hasonlóan 19: 9-es képaránnyal rendelkezik, de ez esetben egy OLED panelről beszélünk melynek felbontása 720 x 1520 képpont.

Mindkét kijelző rendelkezik beépített ujjlenyomat olvasóval, így akárhogy fogjuk az eszközt könnyedén fel tudjuk oldani. A telefonba a Qualcomm jelenleg piacon legerősebb rendszerchipje került, természetesen a Snapdragon 845-ről van szó. Ami a memóriakiosztást illeti, 6 GB vagy 8 GB RAM-al tudjuk beszerezni az újdonságot 64 GB-os vagy 256 GB-os tároló mellett, azonban a tárhely nem bővíthető.

A Nubia X 93,6%-os képernyő/test aránya nagymértékben köszönhető annak, hogy a telefonnak nincs előlapi kamerája, mivel a hátlapon lévő két modul és ugyan ezen az oldalon elhelyezett másodlagos kijelző tökéletes kombó a szelfik elkészítéséhez. A fotózáshoz egy 16 megapixeles f/1.8-as rekeszértékű és egy 24 megapixeles f/1.7-es kamera áll rendelkezésünkre, adott az AI jelenetfelismerés funkció és a PDAF autofókusz is.

A kétoldalt elhelyezett megjelenítők ellenére elég méretes 3800 mAh-s akkumulátort kapott a Nubia X. Az újdonságot Android 8.1 rendszerrel és Nubia UI 6.0.2 kezelőfelülettel Deep Grey, Black Gold és a Sea Light Blue színekben szerezhetjük be.

A 6/64 GB-os alapmodell ára 473 dollár, a 8/128-as variánsért 530 dollárt kérnek el, végül a 8/256 GB-os csúcsmodell 602 dollárba kerül, az értékesítés november 5-től kezdődik, első körben Kínában.

forrás: nubia