Napokon belül jön a Samsung legújabb mobil csúcsprocesszora!

írta: Robi

A Huawei és az Apple után a Samsung is hamarosan bemutatja a maga 7 nanométeres gyártástechnológiával készült processzorát, ami a jövőre érkező zászlóshajókban fog elsőként helyet kapni.


Mikor idén augusztusban lerántotta a leplet a Samsung a Galaxy Note 9-ről, akkor abban még a Galaxy S9 duónál megismert Exynos 9810 lapka kapott helyet. A processzor teljesítménye nem újdonság, de azóta “eltelt az idő” a 10 nanométeres chip felett. A Huawei és az Apple már be is mutatta a saját maga 7 nanométeres processzorát, ami a nagyobb teljesítmény mellett kevesebb energiát is fogyaszt a gyártástechnológiának köszönhetően.

Már korábban is tudtuk, hogy a Samsung is dolgozik saját maga 7 nanométeres mobil processzorán, csak az érkezés volt kérdéses, de már ez is tisztázódott, amit a Samsung Exynos Twitter oldalán erősítettek meg. Az eddigi infók alapján Exynos 9820 névre hallgat majd az új CPU, amiben 4 db Cortex-A55, 2 db Cortex-A76 és 2 db Mongoose M4 mag kap majd helyet. A chipset akár 50%-al energiatakarékosabb lehet és 20%-al nagyobb teljesítményt is nyújthat a kisebb csíkszélességnek köszönhetően. A bemutatót november 14-én tartják, akkor mindent megtudunk a lapkáról.

forrás: twitter