Videón és promóciós képen az öt hátlapi kamerás Nokia 9

írta: Robi

A Nokia 9-ről már hosszú ideje hallani pletykákat, már több alkalommal is előfordult, hogy azt hittük a HMD végre lerántja a leplet az eszközről, de ez eddig nem történt meg. Most viszont nagyon úgy néz ki, hogy még ebben a hónapban bemutatkozhat az öt kamerás mobil.


Korábban már lehetett hallani róla, hogy januárban végén debütálhat a Nokia 9, azonban ezt egyenlőre senki nem erősítette meg a HMD részéről. Tehát a CES-től és az MWC-től egy különálló rendezvény keretein belül ismerkedhetünk meg a készülékkel. Az eddigiek alapján Snapdragon 845 lapkával, 6 GB RAM-al és 128 GB-os belső tárolóval fog érkezni a Nokia 9 PureView, az öt darab hátlapi kamera által készített képet pedig egy 5,99 hüvelykes 2K felbontású megjelenítőn tekinthetjük majd meg.

Evan Blass neve elég ismert a mobilos körökben, mivel a fiatalember az elmúlt évek során több alkalommal tett közzé képeket olyan mobilokról melyek meg meg sem jelentek. Ezúttal a Nokia 9 PureView-ről posztolt, amelyhez egy képet is csatolt. Jól látható a hátlapon lévő kameramodulok elhelyezkedése, illetve az előlap is.

Azóta egy promóciós videót is kapott az eszköz, melyen mindenféle hardverspecifikációt elárulnak a Nokia 9-ről, például azt, hogy a kijelző HDR10 támogatással fog rendelkezni, de azt is megtudtuk, hogy Android One rendszer fut majd a mobilon.

forrás: gsmarena