Ezeket a funkciókat már biztosan tudja majd az Android Q

írta: Robi

A tavaly bemutatott Android 9 Pie kezd egyre elterjedtebb lenni, a platform a Google új partnerprogramjának köszönhetően az eddig megszokottakkal ellentétben hamarabb lett elérhető mint elődjei. Na de lássuk csak mit is hozhat nekünk az idei Android rendszer.


Arról már korábban is beszámoltunk, hogy az Android Q egy régóta várt funkciót hozhat magával, ami dark mód névre hallgat, ezt a forrás akkoriban félig hivatalosnak volt mondható, mivel a tavalyi Google I/O konferencián egy dolgozó szólta el magát. Az Android Q-ról most kiszivárgott képek, ezt mondhatni véglegesen megerősítették, mivel minden egyes fotón sötét színekben pompázik a rendszer, ennek köszönhetően több lehet az üzemidő, illetve a szemünket is kímélhetjük.

Ezen kívül szó esett még arról is, hogy az új Android rendszer komolyabban veszi majd a személyes adatok biztonságának kezelését is. Tehát bővülaz alkalmazásengedélyek köre és képesek leszünk azt megfigyelni, hogy egy adott applikáció éppen milyen adatokat használ, ezeket pedig korlátozni tudjuk. Visszatér az ablakok méretezésének támogatása, így ha egyszerre több alkalmazást futtatunk akkor azoknak méretét testreszabhatjuk. A fentieken kívül biztosan sok más hasznos újítást is hoz majd az Android Q, ezekről is hamarosan fogunk hallani.

forrás: xda

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.