Infinity O kijelzővel érkezett a Galaxy A9 Pro 2019

Újabb készülékkel nőtt a Samsung választéka a felső-középkategóriában, a most debütáló Galaxy A9 Pro 2019 több szempontból is ismerős lehet.


A tavaly bemutatott Galaxy A8s hardverspecifikációit és dizájnját importálta át a dél-koreai cég a most bemutatott Galaxy A9 Pro-ba. Vagyis a vállalat egy korábban bemutatott telefonját kaptuk egy kicsit más néven. Az “újdonság” egy 19,5:9-es képarányú 6,4 hüvelykes Full HD+ felbontású Infinity O LCD megjelenítővel érkezett. Snapdragon 710 gondoskodik a számítások elvégzéséről, a rendszermemória pedig 6 GB vagy 8 GB lehet választástól függően.

Tárhelyből valószínűleg nem lesz hiány, mivel a minimális kapacitás 128 GB lesz. A telefon kijelzőjében egy 24 megapixeles előlapi kamera kapott helyet, a hátlapon pedig van egy f/1.7 rekeszértékű 24 megapixeles fő szenzor, egy 10 megapixeles 2x optikai zoomal rendelkező teleobjektív modul, illetve egy 5 megapixeles f/2.2-es mélységérzékelős kamera. Az ujjlenyomat olvasó a hátlapon helyezkedik el, a megszokottakkal ellentétben egy kicsit ovális lett a biometrikus azonosító. Ami az akkumulátor kapacitását illeti egy 3300 mAh-s teleppel kell beérnünk, bár ez ilyen hardverspecifikációk mellett teljes mértékben elegendő lesz a mindennapos használat során.

A Galaxy A9 Pro 2019 egyenlőre Android 8.1 rendszerrel kerül fel az üzletek polcaira, de borítékolható, hogy megkapja az Android 9 Pie-t is. Kezdő ára 533 dollár, ami átszámítva körülbelül 150 ezer forintot jelent. A Samsung első sorban a dél-koreai és a kínai piacra szánja az eszközt, ami azért valljuk be nem biztos, hogy ilyen áron annyira népszerű lesz, mivel a konkurens kínai gyártók hasonló összegért csúcsmobilokat árulnak.

forrás: gizmochina