Egy kellemetlen hiba miatt szinte az összes iPhone könnyen lehallgatható lett

A legnagyobb gond ezzel az egésszel az, hogy nem a hatóságok számára, hanem bárki az otthonából letudja hallgatni azt, akinek az iOS 12.1.2-es verziója van a telefonján.


Na persze a dolog azért “nem olyan egyszerű” mint elsőre hangzik, hiszen kell hozzá egy iPhone, amivel csoportos face hívást lehet indítani. Eddig mondjuk nem lehetetlen a feladat. Ha valakit felhívunk Face Time-on a telefon appból már akkor is hallhatjuk a másik felet mielőtt felvenné a készüléket. Ehhez csupán annyit kell tenni, hogy a hívás megkezdése után a hívó fél hozzáadja saját magát a beszélgetéshez.

Ilyenkor a rendszer elindított konferenciahívásnak érzékeli és a többi résztvevő mikrofonját is bekapcsolja. És ez még semmi. Ha a hívott fél nem akarja fogadni a hívást és a telefon bekapcsológombja vagy hangerő gombjával megpróbálja elutasítani, akkor a mobilja még a kamera képet is elkezdi közvetíteni a hívó felé.A MacRumors szerint a dolog akkor is működik ha a hívott fél Mac-et használ. Az Apple tud a hibáról és még a héten javítani is fogják, addig viszont kikapcsolták a konferenciahívás funkciót FaceTime alatt.

forrás: macrumors