Ezeket a funkciókat biztosan elhozza az Android Q

Kétségkívül az Android Q egyik legnagyobb újdonsága az lesz, hogy az összecsukható mobilokat is támogatni fogja a rendszer. Persze más funkciók érkezésére is számíthatunk, összeszedtük nagyjából mik ezek.


A dark módról szerintem mindenki hallott, a Google már az Android Pie-ba is belepakolhatta volna, de valami oknál fogva kimaradt belőle. Friss infó, hogy natív támogatást kapnak az arcalapú biometrikus azonosítók és az összehajtható panelek. A rendszer mellett az applikációk többségét is használhatjuk összecsukható eszközön, a tervek szerint valahogy így:

Lehetett eddig is használni az arcalapú feloldást, például a Xiaomi Mi 8 Explorer Edition-ön és a Mate 20 Pro-n, de nem volt hardverszintű támogatás. Ezt azt jelenti, hogy a több komponenses, dedikált hardverrel szerelt megoldást kapunk a 3D arcfelismerésre és innentől akár a mobilfizetéshez is lehet majd használni ezt a biometrikus azonosítási formát, eddig ezt csak az ujjlenyomat olvasóval tehettük meg.A rendszer korábbi verzióin is van arcalapú azonosítás, de az kevésbé biztonságos 2D változat. Az újdonságok közé tartozik majd még a gyors vészhívási lehetőség, mozgó képernyőfelvétel, az összes szenzor kikapcsolásának lehetősége, illetve az 5G és WPA3 WiFi támogatás.

forrás: 9to5google