Busásan megjutalmazott az Apple egy 14 éves srácot

írta: Viktor

Az közelmúltban egy 14 éves fiú próbálta meg figyelmeztetni az Apple-t egy elég nagynak mondható hibára. Több kevesebb sikerrel, hiszen napokig nem foglalkozott a tech óriás a srác hibabejelentésével.


Ő volt az aki először észre vette, hogy iOS 12.1.2-es verzióját használó iPhone-okon egy rendkívül súlyos biztonsági hiba van jelen, amit a Group FaceTime hívás során tudunk előbányászni. Miután nyilvánosságra hozták az Apple elővigyázatosságból letiltotta a csoportos FaceTime funkciót. A dolog nem is volt olyan bonyolult, csupán a következőket kellett tenni:

  • Indítsunk egy FaceTime videóhívást egy ismerőssel.
  • Míg a hívás kicsörög, a képernyőt felhúzva a híváskezelő opciók közül válasszuk az      újabb személy hozzáadását.
  • Adjuk hozzá saját magunkat  a híváshoz, amiből így csoportos hívás lesz.
  • Ezt követően máris bekapcsol a hívott fél mikrofonja és elkezdi a hívó felé                    továbbítani a hangot.
  • Lehet még fokozni, ha a hívott fél a hangerő vagy bekapcsoló gombbal próbálja elutasítani a hívást, akkor a telefon kamerája is bekapcsol, tehát képet és hangot is továbbít.

Na ez az amire valahogy rájött a 14 éves Grant Thompson. A napokban állítólag meglátogatta őt és a családját az Apple egyik vezetője, és az Apple Bug Bounty programjának köszönhetően akár 200 ezer dolláros jutalmat is kaphatott a srác. Pontos összeget nem tudunk, elvileg 25-200 ezer között bármekkora lehet, de a biztos, hogy a cupertinoi cég még ráadásként beszállt Grant iskoláztatásába is.

forrás: gizmochina