Durva hibát javít az iOS 12.1.4

írta: Viktor

Talán nincs is olyan aki ne hallott volna arról, hogy egy hiba miatt az iOS 12.1.2-es verzióját futtató iPhone-okat bárki lehallgathatja egy nagyon egyszerű trükkel.


Aki eddig attól tartott, hogy valaki kíváncsi a magánéletére mostantól megnyugodhat és használhatja a Group FaceTime-ot. Előtte azért érdemes lefrissíteni iOS 12.1.4-re, hiszen ez a verzió orvosolja a problémát. Ha nem hallottál volna erről az egész lehallgatós dologról röviden a következő a lényeg. Csoportos FaceTime hívás közben a hívó félnek hozzá tudja magát adni a beszélgetéshez. Ilyenkor ezt a rendszer elindított konferenciahívásnak érzékeli és a többi résztvevő mikrofonját is bekapcsolja.

Másik opció, ha a hívott fél nem akarja fogadni a hívást és a telefon bekapcsológombja vagy hangerő gombjával megpróbálja elutasítani, akkor a mobilja még a kamera képet is elkezdi közvetíteni a hívó felé. Ügyes kis trükk. Tehát aki frissít 12.1.4-re már elvileg nem tud “áldozatul esni senkinek”. Az új verzió egyébként még számos apró javítást tartalmaz, de mind közül talán ez volt a leglényegesebb. Mielőtt letöltenéd érdemes egy biztonsági frissítést készíteni, illetve ha tudsz szerintem várj pár napot nehogy egy nagyobb hibát hozzon az új verzió.

forrás: apple