Jön az Xperia 10 és Xperia 10 Plus?

írta: Viktor

Ha most hallasz először erről a két mobilról nem vagy egyedül hiszen eddig Xperia XA3 és Xperia XA3 Plus néven emlegették őket.


Egy tipster szerint Xperia 10 és Xperia 10 Plus néven jelenhet meg a két középkategóriás phablet, ennek oka főként az az új dizájn lehet. A pletykák alapján az Xperia XZ4-hez hasonlóan 21:9-es képarányú kijelzőkre számíthatunk, ezt a lenti kép is megerősíti.

Talán jobb lenne a csúcsmobilokat ezekkel a megnevezéssel piacra dobni, mivel a konkurencia felső kategóriás eszközei is hasonló néven kerülnek forgalomba. Külsőre sok különbség nem látható a két újdonság között. Szenzorsziget ugyan nincs, de azért a felső kávát vékonyabbra is szabhatta volna a Sony. Lényegében csak méretben fog eltérni egymástól az Xperia 10 és Xperia 10 Plus. Hátul kettő darab kamera lesz, vízszintes kialakításban.

Korábbi infók alapján ezek 23+8 megapixelesek, természetesen jár melléjük a LED vaku is. A ujjlenyomat olvasó jobb oldalt a bekapcsoló gombban kap helyet. Az Xperia 10 Plus 6,5 hüvelykes kijelzővel rendelkezik, míg az Xperia 10 esetében 5,9 hüvelykes panellel kalkulálhatunk. Az eddigi hírek szerint Snapdragon 660 lapkakészlet, 4 GB RAM és 64 GB tárhely kerül a burkolat alá minkét esetben.

kapcsolódó cikkek:

Kémfotókon a Sony Xperia XA3

Renderképeken és videón a dupla kamerás Xperia XA3

Szokatlanul kevés kávát kap a Sony Xperia XA3 Ultra

 

forrás: gizmochina