Érdekes hátlappal és 35 MP előlapi kamerával debütált a Vivo V15 Pro

írta: Robi

Valószínűleg nem a véletlen műve a Vivo V15 Pro mai debütálása, a felső középkategóriás mobil első ránézésre akár még a csúcskategóriát is képviselhetné.


Nincs mese, a Vivo V15 Pro dizájnja tényleg szemet gyönyörködtetőre sikerült, leginkább köszönhető ez a notch mentes megjelenítőnek és a különleges mintázattal ellátott hátlapnak, de a kamerák elhelyezése sem mondható megszokottnak. A készülék megjelenítőjén semmi féle szenzorszigetet, vagy kivágást nem találunk, mivel az előlapi kamera a Vivo Nex-hez hasonló periszkópos kialakítást kapott. Ráadásul az előlapi modul mechanizmusát sikerült a hátlapi tripla kamerarendszerrel egybeépítenie a gyártónak, ami szintén nem mindennapi. A 32 megapixeles előlapi kamera mindössze fél másodperc alatt emelkedik és máris készen áll funkciójára.

A hátlapon található 48 megapixeles fő szenzor 12 millió pixellel és f/1,8 rekeszértékű lencsével dolgozik, ezt egy f/2,2-es 8 megapixeles széles látószögű és egy 5 megapixeles f/2,4 rekeszértékű mélységérzékelős kamera egészíti ki.

Az üvegből és fémből készült modell 185 grammot nyom és 157,25 x 74,71 x 8.21 milliméteres dimenziókkal rendelkezik. A Vivo V15 Pro 6,39 hüvelykes Super AMOLED megjelenítőjében kapott helyet az ujjlenyomat olvasó. Ami a hardver illeti, itt már észrevehető a felső középkategória, ugyanis Snapdragon 675 lapkát kaptunk 6 GB RAM-al és 128 GB-os tárolóval. A mobilban egy 3700 mAh-s kétcsatornás gyorstöltéssel rendelkező akkumulátor gondoskodik az energiaellátásról.

A Vivo újdonsága Android 9.0 rendszerrel és Funtouch OS 9 kezelőfelülettel érkezett. Ára átszámítva 114 ezer forint, azonban egyenlőre csak Indiában lehet megvásárolni és a B20 LTE sávot sem támogatja, a nyugati megjelenésről nem esett szó.

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.