Multi-kamerás mobilon dolgozik a Xiaomi és a Light

írta: Viktor

A Light Co nem csak a HMD Global-al között üzleti megállapodást a mobilgyártók közül. A finnek eddig a Nokia 9 PureView kapcsán vették hasznát a közös munkának és most kiderült, hogy a Xaomi is együttműködésbe kezd ezzel a céggel.


Ennek köszönhetően a közeljövőben több olyan Xiaomi telefonra is számíthatunk ami négynél több hátlapi kamerával rendelkezik. A Light képfeldolgozó algoritmusa kár 16 kamera működtetésére is képes, különböző fókusztávolságokkal. Lehetővé téve a már DSLR fényképezőgép szintű képességeket az okostelefonok számára.Jó példa erre a napokban bemutatott Nokia zászlóshajó is, de ezen vonalon még rengeteg fejlesztésre számíthatunk. A pletykák szerint a két vállalat Sony IMX érzékelőket használ majd a többkamerás beállításhoz.

„A Xiaomi az egyik leginnovatívabb okostelefon gyártó a piacon és örülünk, hogy velük léphetünk szövetségbe” – mondta Dave Grannan, a Light vezérigazgatója és társalapítója

„Nagy örömünkre szolgál, hogy a Light-al együttműködve fejleszthetjük képalkotó szenzorainkat jövőbeli készülékeink számára” – nyilatkozott Zhu Dan a Xiaomi mobilos részlegének vezetője.

Azt még nem tudni mikorra várhatjuk az első ilyen masinákat, a HMD-nek eléggé meggyűlt a baja a Nokia 9-el. A fejlesztés elhúzódott ezért volt az, hogy Snapdragon 845 került a motorháztető alá. Valószínűleg a Xiaomi-nak sem lesz egyszerű dolga, talán jövőre az MWC-n megmutatják mire is jutottak ezzel partnerségi megállapodással.

forrás: gsmarena