A Samsungot nem igazán hatotta meg a Galaxy S10 mobilok hibája

írta: remake

Tegnap előtt írtunk róla, hogy a Samsung új csúcsmobiljaiban lévő arcfelismerő funkció akár már egy képpel is könnyen kijátszható, de van akiknek a tulajdonosra hasonlító rajzzal is sikerült a dolog.


Ha véletlenül lemaradtál volna a volna, mindenképp olvasd el a korábbi cikkünket is mivel csak így kapsz teljes képet a történtekről. Sejthető volt, hogy a gyártó nem fogja szó nélkül hagyni a dolgot, meg is érkezett a dél-koreai cég hivatalos közleménye, ami a következő:

„Az arcfelismerés a telefon feloldásának az egyik legkényelmesebb módja. A magas fokú biztonságot és adatvédelmet igénylő műveletekhez a Samsung az új, kijelzőbe épített ultrahangos ujjlenyomat-olvasó használatát javasolja, amely kizárólag a valódi ujjlenyomat beolvasása után oldja fel az eszközt.Az ultrahangos ujjlenyomat-olvasó a FIDO Szövetség (Fast IDentity Online, FIDO Alliance) Biometrikus Elemekre vonatkozó hitelesítésével rendelkező technológia, amely egy zárható széf védettségi szintjét nyújtja és így mérföldkövet teremt az iparágban a biometrikus technológiával ellátott eszközök számára.”Ebből adódóan úgy tűnik a hibát nem igazán fogják a közeljövőben javítani, tehát aki biztonságban akarja tudni az adatait használja a kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasót. Ennyi erővel akkor az arcazonosítás helyett maradhatott volna a jól bevált retina szkenner is, hiszen az is elég kényelmes megoldás volt és még biztonságos is.

forrás: samsung