A Samsung szerint közel van már a kijelzőbe rejtett kamerák kora

írta: remake

Az Infinity-O után már csak egy lépés van hátra a teljes kijelzős telefonok felé. Mondjuk a piacon már vannak ötletes megoldások, érdemes csak a Vivo Nex vagy a Oppo Find X-re gondolni.


Ennél a két mobilnál a szelfikamerát a készülékházba rejtette a gyártó, ami egy mozdulattal vagy gombnyomásra előjön onnan. Legnagyobb előnye természetesen, hogy még nagyobb kijelző/test arányt lehet így elérni. Az viszont még nem teljesen világos meddig bírja egy ilyen készülék és az sem mellékes mennyit kell a szervizben hagyni, ha mondjuk a periszkópos kialakítású előlapi kamera elromlik. A Samsung nem szavazott bizalmat egyik megoldásnak sem, a februárban bemutatkozó Galaxy S10 mobilok előlapi kamerája a kijelző jobb felső sarkában lévő lyukban kapott helyet.Ez egyesek számára furán nézhet ki, míg van aki egyáltalán nem zavar. A technikai fejlődés persze nem áll meg, egyik piac sem esett át akkora változáson az elmúlt években mint a mobilos szekció. Hatalmas a verseny a cégek között és aki nem rukkol elő valami újdonsággal lemarad a többiektől, akárcsak anno a Nokia. Sejthető volt, hogy valamelyik cég előbb-utóbb kijelző mögé rejtett kamerával fog jelentkezni, a Samsungnál úgy látják az elkövetkezendő években sort is kerítenek erre.

„Bár a következő 1-2 évben nem lenne lehetséges megvalósítani, de hamarosan a technológia fejlődés eljuthat arra a pontra, amikor a kamera lyuk mondhatni láthatatlan lesz, és ez  semmilyen módon nem fogja befolyásolni a fényképezőgép vagy a kijelző működését.” – Mondja Yang Byung-duk, a Samsung Mobil Kommunikációs K + F Csoportjának alelnöke.

Így szemléltette az LG, hogy a kijelzőből jön a hang

A kijelzőt már hangszóróként is lehet használni, erre láthatunk is példát az LG G8 ThinQ-nál, a mobil egy Crystal Sound OLED nevű panelt kapott, ennek köszönhetően a beszédhangszóró nem ront bele az összképbe. Mondjuk az LG szenzorszigetet használt így náluk gyakorlatilag sok értelme nem volt ennek a technológiának. De azért ebből is látszik, hogy pár éven belül eljuthatunk arra a szintre amikor egy telefon előlapján csak a megjelenítőt találjuk.

forrás: gsmarena