Letarolhatja a piacot a Huawei dupla kijelzős mobilja

A Huawei nemrég egy olyan telefon terveit védette le, ami a Vivo NEX Dual Display Edition-höz hasonlóan kettő kijelzővel rendelkezik. Ha minden igaz ez a készülék akár az ősszel érkező Mate 30 Pro is lehet.


A Huawei által benyújtott szabadalmi terveket gyorsan le is modellezte a LetsGoDigital, így lett némi rálátásunk milyen külsővel érkezhet a Mate széria új csúcsmobilja. A telefon hátlapján három kamera van függőeleges elrendezésben, ezek közül az egyik négyzet alakú.Az már szerintem borítékolható, hogy a Mate 30 mobilok is megkapják azokat a kamerás képességeket mint a Huawei P30 széria, tehát a veszteségmentes zoom mindenképp jelen lesz a masinában akár a 10x-es nagyítással. Ami ennél is érdekesebb, hogy a modulok alatt találunk egy kisebb kijelzőt is, így nincs szükség előlapi kamerára.

Aki szelfizni akar csak megfordítja a telefont és kész. A képeken látható egy apró szenzorsziget, ez elvileg az arcazonosításhoz szükséges szenzort rejti. Hardveres fronton sem lesz okunk a panaszra, feltehetően Kirin 990 kerül majd az eszközbe, ami jóval kevesebb energiafelhasználás mellett nagyobb teljesítményen üzemel.

Az AI továbbra is jelen lesz és még nagyobb szerepet kap mint valaha. Az 5G modem sem fog hiányozni, de valószínűleg egy olcsóbb 4G LTE modemmel szerelt változat is piacra fognak kerülni. Az mondjuk nincs kizárva, hogy a terveket nem idén hanem valamikor később vagy egy másik mobilnál fogja felhasználni a Huawei, pár hónapon belül kiderül.

forrás: letsgodigital