Tovább csökken az érdeklődés az iPhone-ok iránt

Az elmúlt hónapokban jelentősen csökkent a kereslet az iPhone készülékek iránt a kínai piacon, az Apple megpróbálta visszacsalogatni a felhasználókat egy kis árcsökkentéssel, de ez eddig nem igazán jött be nekik.


A Longbow kutatása szerint az elmúlt időszakban még tovább csökkent az érdeklődés az Apple mobiljai iránt, ezt a kijelntésüket pedig az internetes keresőmotorok kulcsszavaival magyarázzák. Már öt hónapja szemmeltartják, hogy a Kínában nagyon népszerű keresővel a Baiduval mennyien keresnek rá az iPhone kulcsaszavakra és megállapították, hogy a múlt hónapban 48%-al visszaesett az érdeklődés a cupertinoi cég mobiljai iránt. Ez (akár) azt is jelentheti, hogy még tovább csökkennek az eladások a régióban. Már korábban is beszámoltunk róla, hogy az árcsükkentés nem igazán oldotta meg a problémát.

Persze azt azért nem árt szem előtt tartani, hogy a múlt hónapban rengeteg készüléket mutattak be, gondoljunk csak a Galaxy S10 szériára vagy a Galaxy A sorozatra, de mindenképp érdemes megemlíteni az öt kamerás Nokia 9-et és a Sony mobiljait is, így az sem kizárt, hogy ez is közrejátszik. Természetesen ez is egy ésszerű magyarázat lenne, de ha belegondolunk, hogy milyen innovatív dolgokkal állt elő a többi gyártó az Apple telefonjaihoz képest. Mindezek mellé pedig még magasabb árat kaptunk a cupertinóiaktól. A Samsung és a Huawei pedig csupa érdekes és hasznos újításokat pakolt a mobiljaiba.

forrás: gizmochina

MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.