Pazar látványt nyújt a Sharp vertikálisan összehajtható mobilja

A múlt hónapban a Sharp szabadalmaztatott egy egy függőlegesen összecsukható telefon, ma pedig már a vállalat be is mutatta a készülék prototípusát ami valóban olyan érdekesnek tűnik mint ahogy azt a terveken is láthattuk.


Úgy tűnik a jövőben egy elég szokatlan összecsukható telefonnal fog előállni a Sharp, ami dizájnban nagyon hasonlít arra a Motorola RAZR 2019-re melyről korábban már láttunk terveket. A Sharp hasonló telefonjának prototípusa egy 6,18 hüvelykes 1440 x 3040 felbontású AMOLED kijelzővel rendelkezik és a cég állítása szerint akár 300.000 öszecsukási ciklust is képes lesz elviselni.

Annak ellenére, hogy már megalkották a prototípust, csak a távoli jövőben számíthatunk rá, mivel azt a kijelentést tették, hogy:  “remélik néhány év múlva kereskedelmi forgalomba kerül majd a telefon” . Ez pedig így hosszútávú várakozásnak tűnik, annak ellenére, hogy más márkák már mutattak be összecsukható telefon és (elvileg) a Motorola RAZR 2019 is úton van.

Mindezek mellett persze kalkulálni kell a konkurencia egyéb fejlesztéseivel is, mivel tudjuk, hogy a Samsung jelenleg is több összecsukható mobilon dolgozik. A Sharp szerint egyébként nagy kereslet lenne egy ilyen mobilra, már csak hordozhatósági szempontból is. Már csak az a kérdés, hogy mikor kerül kereskedelmi forgalomba a modell, illetve a hajlítható telefonok szervizelhetősége is tisztázatlan, egy esetleges kijelző csere biztosan nem egyszerű és zsebbenyúlós mutatvány lesz.

FORRÁSoled-info.com
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.