Egy rakás videón mutatja be a Samsung a Galaxy Fold legjobb funkcióit

A Galaxy Fold az egyik legelegánsabb okostelefon amit a Samsung valaha készített. A teljesen szokatlan formaterv előrevetíti a mobilgyártás jövőjét, meg ha sokan szkeptikusok is vagyunk ezzel kapcsolatban.


A Samsungnál annyira a hajlítható eszközökben látják a jövőt, hogy állítólag most kettő ilyen masinán is dolgoznak. Az Egyesült Államokban már a mai nappal kezdetét vette az előrendelési időszak, így érkezett is néhány hivatalos videó, amin a Galaxy Fold legjobb funkcióit tekinthetjük meg.

A Twitteren közzétett felvételekről hosszasan lehetne beszélni, de szerintem a legegyszerűbb ha egyenként végignézed őket. Európában április 26-tól lehet majd előrendelni a Samsung újdonságát és május 3-án már hozza is a futár a készüléket. Sajnos nálunk az év első felében biztosan nem kerül fel a boltok polcaira a mobil.

Első körben csak az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Svédországban, Spanyolországban, Norvégiában, Dániában, Finnországban, Belgiumban, Hollandiában, Ausztriában, Lengyelországban, Romániában és Svájcban lehet megvásárolni.

Aki nem bír addig várni, valamelyik szomszédos országban talán szert tud tenni egy Foldra. Elvileg elég korlátozott számban készült az első eresztés, így a rendkívül magas ár ellenére is valószínűleg gyorsan elkapkodják majd. A Galaxy Fold specifikációi alapján is az abszolút prémium kategóriát képviseli.

A burkolat alá Snapdragon 855 került 12 GB belső memóriával kiegészítve. Csukott állapotban 4,6 hüvelykes kijelzőt kapunk, ha pedig szétnyitjuk a mobilt egy 7,3 hüvelykes panel tárul elénk. Mint kiderült a hozzá illő gyári toknak is megkéri majd az árát a Samsung, a MobileFun oldalán látottak aljapán 120 dollárt, azaz nagyjából 34 ezer forintot kóstál az extra védelem.

Persze nem csak gyári kiegészítőket lehet majd vásárolni hozzá. A biztos, hogy közel 600 ezres telefon szervizelése sem lesz olcsó mulatság, így egy tokot ajánlott majd beszerezni hozzá.

Kapcsolódó cikkek:

Kellemesen csalódtunk a Galaxy Fold-ban

Különleges tesztnek vetették alá a Galaxy Fold mobilokat

Videón látható működés közben a Samsung Galaxy Fold (gyűrődéssel a kijelző közepén)