Problémák vannak a Galaxy S10 5G LTE és 5G kapcsolatával is

Úgy tűnik nem igazán megy zökkenőmentesen az 5G bevezetése Dél-Koreában mivel az eddigi első 5G képes mobil a Galaxy S10 5G változatára igen sok panasz érkezett a felhasználók részéről.


Egyenlőre nem tudni, hogy mi okozza a problémát, de a Samsung a szolgáltatókra a szolgáltatók pedig a Samsungra mutogatnak. A visszajelzések alapján az 5G hálózat nagyon lassú és gyenge lefedettségű. Ha pedig ez nem lenne elég a Galaxy S10 5G-nek gondjai vannak az 5G-ről LTE hálózatra való átállással is, amit állítólag még egy újraindítás sem tud orvosolni. Ez azért elég nagy malőr, mivel még ha az 5G-t nem is a 4G/LTE hálózatot használhatnák azok akik az 5G-vel nincsenek megelégedve.

A Samsung azóta már adott ki egy szoftverfrissítést a Galaxy S10 5G-re, de ez nem oldotta meg a helyzetet. Szakértők szerint az 5G állomásokkal ugyan nincs gond, de azért további optimalizálásra szorulnának. A Samsung persze még nem adott értelmes magyarázatot arra, hogy ha az 5G-t nem is a legjobban a készüléken az LTE hálózatra való átcsatlakozással mi a gondja a mobilnak.