Úgy tűnik hamarosan a Play Áruházból indíthatjuk a szoftverfrissítéseket

Egy elég érdekes információ látott napvilágot az Androidos mobilok jövőbeli frissítéséit illetően,  ami arra utal, hogy hamarosan a Play Áruházból kezdeményezhetjük a szoftverfrissítést.


Már az elmúlt években is észrevehettük, hogy a Google gőzerővel dolgozik azon, hogy az új Android rendszerek minél előbb megérkezzenek a különböző gyártók mobiltelefonjaira. A Project Treble-nek köszönhetően a múlt év végén már tapasztalhattuk ennek előnyeit, mivel a szokásosnál gyorsabban kapták meg egyes modellek az Android 9 Pie-t. Úgy tűnik a keresőóriás még ennél is tovább menne és nem elégedne meg azzal, hogy a Pixel telefonok és az Essential Phone kapja meg első körben az update-et.

A 9to5google figyelemfelkeltő felfedezésre bukkant a Play Áruház 14.5.52 számú verziójának fájljai között, mivel elmondásuk alapján számos karakterlánc arra utal, hogy a jövőben már a Play Áruházból tudjuk elindítani a szoftverfrissítéséket. Elméletüket arra alapozzák, hogy az Androidos mobilok rendszerbeállítás menüjében található szoftverfrissítés almenüben elhelyezett „ Letöltés és Frissítés gomb”-ra a Play Áruház rendszerfájljai között is rátaláltak. Egyenlőre még nem tudni, hogy mégis mikortól lesz elérhető ez a funkció, illetve azt sem, hogy egyáltalán lesz-e belőle valami.