Május 7-én jönnek a középkategóriás Google mobilok

A Google mobiljaival eddig csak a felső kategóriában találkoztunk, de idén már megfizethető telefonokat is piacra dob a keresőóriás. Hónapok óta lehet pletykákat hallani a két újdonságról, amik Google Pixel 3a és a Pixel 3a XL néven mutatkoznak majd be mint most kiderült május 7-én.


A közzétett rövid kedvcsináló alapján valami közük biztosan lesz a új készülékeknek a jövő hétvégén mozikba kerülő Bosszúállók: Végjátékhoz. A közel egy perces videó mellé kaptunk egy képet is, a „Segítség úton van” és  „Május 7-én valami nagy dolog jön a Pixel univerzumba” szövegekkel. A színből és a dizájnból egyértelmű az utalás az új Marvel filmre, ha másra nem is AR matricákra mindenképp lehet számítani.

A specifikációkkal kapcsolatban nincs semmi hivatalos infó, de az eddigi pletykák szerint akárcsak a nagytesóknál itt is lesz méretbeli eltérés. A Google Pixel 3a kijelzője várhatóan 5,6 hüvelykes AMOLED panel, míg a Pixel 3a XL úgy tudni 6 hüvelykes megjelenítővel fog rendelkezni. A szenzorsziget ugyan nincs, viszont elég vaskos kávákat találunk az előlapon és kapunk sztereó hangszórókat is.A kamerák számával nem szállt el a Google, egy-egy modul jutott mindkét oldalra, ami ismerve a Google képességeit nem olyan nagy gond. A korábban kiszivárgott képek alapján a jack kimenet sem hiányzik a repertoárból és az akkumulátor töltését USB C porton tudjuk majd megejteni. A két ház méretének eltéréséből adódóan nyilván különböző akku kapacitásra lehet számítani és jó esély van némi nemű gyorstöltésre is. A külső nagyon hasonlít a Pixel 3 és Pixel 3 XL-re, az ujjlenyomat olvasó hátul van, színes a bekapcsoló gomb és a hátlap két árnyalatra van osztva.Ha minden igaz a burkolat alá Snapdragon 670 és 4 GB belső memória kerül majd mindkét modellnél. Mivel nálunk nem elérhető a Google Store, így itt hivatalosan nem kerülnek forgalomba a Google újdonságai. Persze néhány webáruház kínálatában szürkeimportos változatban beléjük futhatunk.