A konkurencia mobiljával kénytelen osztozni a Huawei P30 Pro a DxOMark trónján

Manapság már egyre több mobiltelefon gyártó cég szokott villogni a DXoMark Mobile által elért pontszámokkal, a jelenlegi csúcstartó Huawei P30 Pro, azonban úgy néz ki, hogy akadt egy komoly vetélytársa.


A DxOMark Mobile tesztjei az elmúlt időszakban nagyon felkapottak lettek, sokaknál egy elért pontszám is befolyásolhatja, hogy milyen készüléket vesznek. Miután a Huawei P30 Pro-t is tesztelték, sikerült neki megszereznie az első helyet. Viszont a napokban a Samsung Galaxy S10 5G is megfordult a DxOMark-nál, a hátlapján lévő kamera négyes fotós képességekre 117 pontot kapott, illetve az S10 5G előlapon lévő moduljai jobbnak bizonyultak a P30 Pro-nál, mivel azokat 97 ponttal díjazta a DxOMark.

Mindkét telefon így az összesítésben 112 pontot szerzett. Érdemes viszont megemlíteni, hogy a Huawei P30 Pro előlapi kameráját “csupán” 89 ponttal jutalmazta a DxOMark. Így hiába ugyan a holtverseny, összességében ha minimálisan is, de kamerás szempontból jobb lett az 5G modemmel szerelt Galaxy S10 variáns. A DxOMark egyébként a Galaxy S10 5G 4K videós képességeit emelte ki, A Huawei P30 Pro pedig a lenyűgöző zoom képességeiért kapott tőlük elismerést. A DxOMark TOP 10 listájában a Huawei Mate 20 Pro és a P20 Pro a következő két készülék szintén egyező 109-es pontszámmal, melyeket a Galaxy S10 Plus követ.

FORRÁSdxomark
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.