Kicsomagolták a Galaxy Fold-ot, érkeznek az első tapasztalatok

A Samsung hajlítható telefonja a Galaxy Fold már megvásárolható az Egyesült Államokban és Dél-Koreában. Európában még egy kicsit várni kell, április 26-tól kezdődik a pár napos előrendelési időszak, de sajnos nálunk még nem kerül fel a boltok polcaira a mobil.


Romániában és Ausztriában viszont szert lehet majd rá tenni, egyébként mi úgy tudjuk az év második felében itthon is megvásárolható lesz a készülék. Az amerikai felhasználók már nyüstölhetik pár napja a masinát, így meg is érkeztek az első videók róla. A nagyobb YouTube csatornákra egymás után jönnek a tesztek és egyéb érdekességek a Fold-ról. Mint a legtöbb mobilt, az Unbox Therapy szépen ki is csomagolta az újdonságot, ami árához méltóan egy elég nagy és prémium hatást keltő dobozban érkezett. A Samsungtól megszokott kiegészítők vannak a dobozban, ezek mellé most Galaxy Buds bluetooth headset is jár.

Marques Brownlee is megosztotta az első benyomásait a különleges eszközről. Meglátása szerint a Galaxy Fold meglehetősen vastag és nehéz, olyan mintha két telefont kijelzővel egymás felé fordítanánk, összehajtva viszont van egy kis hézag, tehát a felület nem teljesen simul össze. A hatalmas panel közepén lehet látni a hajlítás nyomát, de ez cseppet sem zavaró főleg bekapcsolt megjelenítőnél. A hajlítási mechanizmuson láthatóan több éven át dolgozott a Samsung, a zsanérok és a mágnesek elég erősek, a működtetés azonban kétkezes művelet. Összesen hat kamerával rendelkezik a mobil, akkumulátorból pedig kettőt találunk, ezek együtt 4380 milliamperórásak.

A kezelőfelület elég jól sikerült, érdemes megnézni, hogyan oldották meg egyes appok alkalmazásfolytonosságát, a rendszer villámgyors és lagmentes. Mondjuk ez egy ilyen drága, Snapdragon 855-el és 12 GB RAM-al szerelt készüléktől a minimum. Az elsődleges infók szerint az USA-ban 10 ezernél is többen rendelték elő a Fold-ot, sejthető volt, hogy a magas ár miatt nem kell milliós eladásokra számítani ezt a Samsungnál is nagyon jól tudták, így elég korlátozott példányszámban dobták piacra a masinát.

Kapcsolódó cikkek:

Egy rakás videón mutatja be a Samsung a Galaxy Fold legjobb funkcióit

Különleges tesztnek vetették alá a Galaxy Fold mobilokat

Kellemesen csalódtunk a Galaxy Fold-ban

FORRÁSyoutube
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.