Videón szemlélteti 60x zoomját az Oppo

Már a mobiltelefonok nagyítási képességeinek köszönhetően már így is egész közel tudunk hozni magunkhoz távoli tárgyakat, de az Oppo ennyivel nem elégedik meg, mivel ők már a 60x zoom-on dolgoznak.


Lassan egy hónapja mutatta be az Oppo az első 10x zoom-ra képes telefonját, ami az Oppo Reno 10x Zoom Edition nevet kapta, a készülék egyébként a szokatlan elnevezés mellé kapott egy különös sokak által csak cápa uszony szerűnek titulált szelfikamerát is. Az Oppo egyébként az elsők között az MWC-n mutatta be, hogy mire is lesz képes az általuk megálmodott 10x zomm és most úgy tűnik, hogy ismét elsőként, ugyan ha nem is hivatalos keretek között, de “félig” lerántották a leplet a 60x zoomról is.

Brian Shen az Oppo alelnöke ugyanis Weibo oldalán megosztott egy videót amin az Oppo Reno 10x Zoom Edition kamera funkcióit mutatja be. A tízszeres hibrid zoom-ra képes eszköz a periszkópos rendszernek köszönhetően digitálisan hússzoros nagyításra is képes, de a videó alapján egy új frissítésnek köszönhetően a távot kitolták hatvanszorosra. Kétségkívül a konkurens Huawei P30 Pro ötvenszeres digitális zoomjára próbál pirítani ezzel az Oppo. A képminőség láthatóan hatvanszoros közelítéssel nem éppen a legjobb, de véleményem szerint kihozták így is a legtöbbet abból amit egy frissítéssel el lehet érni.