Újrapozicionált a kamerákkal és villámgyors tárhellyel érkezik a Galaxy Note 10

A mindig megbízható forrásokból dolgozó Ice universe egy új hírt osztott meg Twitter oldalán a Note 10-el kapcsolatban. Az előző generációhoz képest nagy változásokra lehet számítani, a dizájn teljesen megújul és a motorháztető alatt is lesznek jelentős fejlesztések.


A lapkakészlet a Galaxy S10 mobilokban lévő Exynos 9820, ez azért már nem újdonság. Arról viszont még csak nagyon merész pletykák voltak, hogy a tárhelyet UFS 3.0-ra cserélik. Elvileg a Galaxy Fold lett volna az első UFS 3.0-s készülék, de az elhalasztott start miatt a OnePlus beelőzte a dél-koreai gyártót. Ez jóval gyorsabb mint a jelenleg használatban lévő UFS 2.1 és elvileg nem is meríti annyira az akkumulátort. A Galaxy Note 10 állítólag 4300 milliamperórás, a Note 10 Pro pedig 4500 milliamperórás telepet kap és a töltés érezhetően gyorsabb lesz a Galaxy S10 és Galaxy S10 Plus-hoz képest.

A kamerák pozicionálásában is várható változás. A hátlapi modulok immár függőlegesen helyezkednek el, egymás alatt a bal szélen, hasonlóan mint a Galaxy A7 és Galaxy A9 esetében. A 64 megapixeles ISOCELL Bright GW1 még várat magára, a Galaxy S10 szériától kölcsönzi a 12+12+16 megapixeles tripla kamerás megoldást a masina. A Note 10 Pro pedig 1-1 plusz modult kaphat mindkét oldalra, elől ez a mélységérzékeléshez kell majd, hátra pedig ToF érzékelő kerül.

Kép: PhoneArena

A szelfikamera a kijelző felső sávjának közepére kerül, ezzel valamivel könnyeben megkülönböztető lesz a Note 10 és a Galaxy S10 sorozat egymástól. Az S Pen is számos új funkcióval bővülhet, egy korábbi szabadalom alapján akár kamera is kerülhet bele, bár a megvalósításnál úgy hírlik problémába ütközött a Samsung. Ha ez most ki is marad, mindenképp lehet számítani valami újításra, ahogy minden évben. A Note 10 és Note 10 Pro bemutatója augusztusban esedékes, ahogy közeledünk majd a nyár utolsó hónapja felé, egyre több hír jön majd a két mobilról.