Közeli kémfotókon a Redmi csúcsmobilja

A Redmi K20 és Redmi K20 Pro bemutatója május 28-án lesz Kínában. Már korábban kiderült, hogy a minél nagyobb képernyő/test arány érdekében a kijelzőbe nem csúfít bele szenzorsziget, az előlapi kamera periszkópra emlékeztető kialakítást kap.


A dizájnnal kapcsolatban lehetett hallani ezt-azt, de most végre érkezett két közeli kémfotó is. Ezek megerősítik a fent leírtakat, de a hátlapról egyelőre nincs felvétel. A kijelző körül lévő kávák viszonylag vastagok lettek, viszont ha valóban 300 dollárnak megfelelő összeget fognak kérni a Redmi csúcsmobiljáért akkor ez valószínűleg senkit nem fog érdekelni. Idáig az sem volt biztos, hogy hagyományos vagy kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasóval fog rendelkezni a masina. Most erre is fény derült, a Redmi ma megerősítette, hogy a készülékbe hetedik generációs kijelzőbe épített ujjlenyomat olvasó kerül.

Úgy tűnik a telefon jobb oldalán a hangerőszabályzó és a bekapcsoló gomb található, a másik oldalon pedig az AI asszisztens indításához szükséges gomb van. Korábbi pletykák alapján a Redmi K20 Pro egy 6,39 hüvelykes, Full HD+ AMOLED kijelzőt kap. Az előlapi kamera felbontása 20 megapixel, a másik oldalon pedig 48 megapixeles Sony IMX586 szenzor dolgozik, mellé került még egy 13 megapixeles és egy 8 megapixeles szenzor. Ennek a triónak köszönhetően támogatott lesz a 960 fps-es szuperlassítás.A két mobil már a kínai 3C hatóságnál is járt, innen indult el az hír, hogy a Redmi K20 és K20 Pro között több eltérés is lesz. A Pro verzió 27 wattos gyorstöltést és Snapdragon 855 lapkát kap, ezzel szemben a sima K20 Snapdragon 730 rendszerchippel és 18 wattos gyorstöltés támogatással érkezik. Mindkét modell maximum 8 GB belső memóriával és 128 GB-os tárhellyel fog rendelkezni. Olyan infó is jött, hogy a Redmi K20 Pro a nemzetközi piacon Poco F2-ként fog majd debütálni. Erre is van esély, a forrás persze nem volt hivatalos, biztosat csak a bemutató után tudunk mondani.