Elkezdődött a Kirin 985 processzorok tömeggyártása

A TSMC elkezdte a 7 nanométeres HiSilicon Kirin 985 processzorok gyártását, melyeket elsőként a Huawei Mate 30 mobilokban találunk majd meg.


Jelenleg a Huawei nincs valami jó helyzetben, mivel az USA nyomására egyre több partnerük függeszti fel velük a kapcsolatot. A TSMC már korábban is jelezte, hogy őket nem érinti az embargó, ezért készek továbbra is processzorokkal ellátni a kínai céget, de még ennek ellenére is gond lehet a későbbiekben a gyártással. Melynek fő oka, hogy a Brit ARM is felfüggesztette az együttműködést, a Kirin processzorok pedig az ARM architectúrákra épülnek.

A Kirin 985 fejlesztése szerencsére még az embargó előtt befejeződött, így ezt a lapkát nem érintik a szigorítások, a TSMC pedig a napokban be is jelentette, hogy megkezdődött a Mate 30 szériában elsőként debütáló lapka tömeggyártása. A TSMC az új EUV litográfiát alkalmazza majd a 7 nanométeres lapkánál és ezt az idei iPhone modellekben lévő Apple A13-as chipekhez is felhasználják majd. Mindezek mellett megtudtuk azt is, hogy a TSMC már az 5 nanométeres teljes mértékben EUV technológiával nyomott próbagyártásával kísérletezik. Ezek a lapkák azonban csak a jövő év második felében lesznek elérhetőek.

FORRÁSthephonetalks
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.