Több jó hír is érkezett a Huawei tulajoknak

Ugyan az eddigiek alapján úgy tudni a már használatban lévő Huawei mobilokat nem fogják érinteni az esetleges változások az embargót illetően, azért a felhasználók tartanak attól, hogy nem kapják meg a legújabb frissítéséket, de most egy kicsit jobb irányba fordult a Huawei helyzete.


Az elmúlt időszakban az USA kormányának szigorításai miatt több vállalat is kénytelen volt kereskedelmi tevékenységét megszüntetni vagy felfüggeszteni a kínai Huawei-el. Majd pár nappal a bejelentést követően 90 napos haladékot adott az Egyesült Államok, tehát augusztus 19-ig mehet minden a régiben. A Huawei próbál felkészülni az ezt követő esetleges szankciókra, de van amit így sem tudnak teljes mértékben kivédeni.

Korábban lehetett hallani róla, hogy az SD Association-t is valamilyen szinten érintette ez a dolog, ami miatt az SD kártyákkal lett volna gondban a kínai gyártó, de ezt saját (NM Card) megoldásukkal tudták volna pótolni. A Huawei azonban megerősítette, hogy továbbra is az SD Association partnerei közé tartozik, vagyis nem szűnik meg az SD foglalat a jövőben érkező mobiljaikban. A Wi-Fi Alliance-al szintén hasonló volt a helyzet, de megnyugtattak mindenkit, hogy nem fog hiányozni a Wi-Fi sem a jövőben a Huawei mobilokból, bármi történjen is a 90 napos haladék lejárta után.

Jó hír, hogy a Bluetooth SIG tanúsítványait is megkapják a Huawei mobilok, tehát attól nem kell tartani, hogy esetleg nem lesz Bluetooth egy adott készüléken. Úgy tűnik a Google is kezdi beadni a derekát, bár azt eddig is tudtuk, hogy nem szeretnék megszakítani a kapcsolatot a Huawei-el, de a napokban az Android Q bétából kikerülő Huawei Mate 20 Pro most ismét visszakerült oda.

FORRÁShuaweicentral
MEGOSZTÁS
Mindig is érdekeltek a mobiltelefonok, 2016-ban kezdtem el saját oldalamat, azóta naponta írok a számomra is érdekes tartalmakról.